Zeer goede ervaring met EPDM folie van Interexpress.

Als enthousiaste doe-het-zelver, wilde ik graag zelf het dak van onze serre en garage van nieuwe bedekking voorzien. Na wat research online heb ik de beste EPDM folie gevonden bij Interexpress op hun website interexpress.nl. Zij zijn specialist in EPDM systemen en boden precies aan waar ik naar op zoek was. Onze huidige dakbedekking met EPDM folie begint tegen het einde van z’n levensduur te komen en bij zware regenval merken we dat er een lekkage in de garage ontstond. Hoogtijd dus om nieuwe EPDM folie aan te schaffen en het dak op te gaan! Als doe-het-zelver verdiep ik mij graan in het materiaal waar ik mee werk. Zo wist ik wel dat ik op zoek moest naar EPDM folie, maar wist ik niet meer waar de afkorting voor stond. Een snelle zoekterm op het internet en ik vond dat EPDM staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer en dat dit een synthetische rubber of elastomeer is. Omdat het de eigenschappen van rubber heeft, is het prima waterafstotend en kan het extreme temperaturen weerstaan. Het wordt dan ook vooral toegepast op:

  • Platte of hellende daken
  • Dakgoten
  • Luchtdicht maken van woningen
  • Het waterdicht maken van bloembakken
  • Als vijverbedekking

In Nederland is het verplicht dat EPDM folie een brandwerende laag heeft als het voor dakbedekking wordt gebruikt. Als je de folie daarom wilt gebruiken als vijverbedekking, moet je goed opletten of het deze brandwerende laag heeft, want dit is giftig voor de fauna en flora die in de vijver leven. Zoek daarom altijd een folie zonder deze brandwerende laag als je deze voor de vijver wilt gebruiken.

Waarom de EPDM folie van Interexpress?

Toen ik op zoek was naar de juiste EPDM folie voor de dakbedekking van mijn garage en serre, moest het voldoen aan een aantal eisen. Het moest makkelijke afmetingen hebben, zodat ik niet uren bezig zou zijn met het op maat snijden van de folie, uiteraard moest het niet te duur zijn en ik wilde alle benodigdheden makkelijk bij elkaar kunnen vinden. De website en service van Interexpress voldeed hier prima aan! De afmetingen van hun EPDM folie vereisten minimaal snijwerk en met twee rollen kon ik zowel de serre als de garage bedekken, wat met efficiënt gebruik van de folie de kosten flink kon drukken. Daarnaast zag ik op de website dat ik verschillende opties kon kiezen voor de aanschaf van de folie. Zo kon ik alleen de folie kopen, maar ook in combinatie met een EPDM kit voor het hechten van de folie aan de ondergrond. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het EPDM pakket, aangezien dit de totaaloplossing voor de bedekking van mijn dak was. Hiermee had ik meteen alles in huis om aan de slag te gaan en werd de folie op maat geleverd! Binnen een aantal dagen had ik alles in huis om aan de slag te kunnen. Het was natuurlijk fijn dat alles thuis werd afgeleverd, zodat ik niet zelf met alles hoefde te sjouwen vanaf de bouwmarkt.

Hoe is het klussen verlopen?

Ik had het pakket gecheckt dat ik een paar dagen eerder van Interexpress had binnen gekregen, het zag ernaar uit dat alle benodigdheden aanwezig waren. Ik kon meteen aan de slag! Uiteraard liep ik op een gegeven moment tegen een probleem aan, maar de klantenservice van Interexpress stond mij te hulp en wist meteen uit te leggen wat ik verkeerd had gedaan met de EPDM folie. Kortom, zeer tevreden met het eindresultaat en de service!