Zelf een loods bouwen?

Ik woon in een ecodorp en met mij vele klussers. Die klussers zijn natuurlijk geweldig. Ik sta er elke keer van te kijken hoe snel en handig ze één en ander in elkaar zetten. Van een kippenhok tot een douchecabine. En van compost wc’s tot een volledige overdekte ruimte waarin onze gemeenschappelijke huiskamer en keuken zich bevinden. Een nadeel van al die klus-activiteiten is de enorme berg bouwmaterialen die zich op ons terrein opstapelt. Daarom was het idee voor ons nieuwste project snel geboren: we gaan een loods bouwen. Onze klussers zijn niet alleen handig Harry’s in de zin dat ze snel en technisch goed kunnen bouwen. Nee, ze zijn ook nog eens geïnteresseerd in duurzaamheid. Dat betekent dat ze het liefst geen nieuwe materialen aanschaffen. Voor zover mogelijk (en veel is mogelijk) bouwen ze alles van gerecyclede materialen! Eén van hen heeft zelfs een volledig tiny house gebouwd van gerecyclede materialen! Nu gaan we op dezelfde manier een loods bouwen. Al dat recyclen betekent ook verzamelen. Want het zou wel erg toevallig zijn als het materiaal dat je vandaag nodig hebt ook vandaag op je pad komt. Een vooruitziende blik is noodzakelijk. Oftewel: onze klussers verzamelen alle bouwmaterialen die los en vast zitten. Vaak zijn het restpartijen van bijvoorbeeld bouwmarkten, de oud ijzerboer of vrienden die aan het verbouwen of slopen zijn. Die ‘troep’ moet ergens heen en liever niet te veel in het zicht. Daarom zijn we dus begonnen met een loods bouwen.

Een loods bouwen met hulp van BBAN Bouwbegeleiding

Een echte doe-het-zelver wil natuurlijk ook zelf zijn loods bouwen. Toch is het goed te weten dat een organisatie als BBAN Bouwbegeleiding bestaat. Bij een loods bouwen komt namelijk veel kijken! Eerst maak je een ontwerp, vervolgens moet je een vergunning aanvragen. Je moet de juiste bouwmaterialen verzamelen. En je hebt natuurlijk bouwers nodig, die snappen hoe ze het ontwerp moeten interpreteren. Een goede bouwbegeleider houdt dit hele proces in de gaten. En kan dit proces vaak een stuk efficiënter maken. Hierdoor ben je uiteindelijk minder geld kwijt dan zonder. Een loods bouwen is iets waar we wel zelf mee aan de slag willen in ons ecodorp. Gelukkig kan je BBAN Bouwbegeleiding ook inschakelen voor losse onderdelen van het traject. Dit is goed om te weten. Mochten we ergens vastlopen, dan kunnen we alsnog aan de bel trekken. BBAN Bouwbegeleiding heeft een heldere, overzichtelijke website, die je kunt bereiken via https://zakelijk.bban.nl/. Wil je meer weten over de ins en outs van een loods bouwen? Dan kun je het beste direct naar deze pagina navigeren: zakelijk.bban.nl.

De voordelen van BBAN Bouwbegeleiding

  • Jarenlange ervaring met allerlei bouwprojecten
  • Bouwproces wordt voordeliger, overzichtelijker en eenvoudiger
  • Volledige ontzorging mogelijk: u heeft er zelf geen omkijken naar
  • Juridische kennis rondom vergunningsaanvraag
  • Bouwbegeleider die het hele proces in goede banen leidt
  • Heldere communicatie
  • Begeleiding bij het bouwbestek
  • Hulp bij de aannemersselectie
  • Nazorg en evaluatie

Wilt u ook een loods bouwen? Dan kan ik BBAN Bouwbegeleiding van harte aanbevelen. Ook voor andere bouwprojecten kunt u hun hulp inschakelen. Bovendien bouwen ze niet alleen, ze kunnen ook helpen met verbouwen en alles wat daarbij komt kijken. Ik weet zeker dat ook onze klussers nog wat kunnen leren van deze organisatie. En andersom misschien ook wel: zou het voor een duurzame toekomst niet geweldig zijn als ook grote bedrijven zoals BBAN Bouwbegeleiding meer met gerecyclede materialen gingen werken? Of hun aandacht zouden richten op duurzame bouwmaterialen. Dat is nog wel een tip die ik ze zou willen meegeven. Dan wordt je bedrijf pas echt toekomstbestendig.