De natuurlijke kwaliteit van wagyu vlees

Wat voor vlees eet jij graag? Kies je voor kwaliteit of kwantiteit? In de supermarkt zijn veel verschillende soorten vlees te koop. Ook de traditionele slager verkoopt vaak een groot assortiment. Daarbijkun je kiezen voor goedkoper vlees van vaak wat mindere kwaliteit, en meer kwaliteitsvlees. Veel mensen in Nederland eten graag een lekker stukje vlees, maar kiezen daarbij wel graag voor een goede kwaliteit. Vlees van een goede kwaliteit maakt echt een verschil en veel mensen die het eens geproefd hebben, willen eigenlijk niet meer anders. Een voorbeeld van heerlijk vlees van een goede kwaliteit is Wagyu vlees. Dit vlees heb je misschien wel eens voorbij zien komen in een recept of in een restaurant. Of je hebt gehoord van de heerlijke kwaliteit die het vlees heeft. Maar wat is wagyu vlees nu eigenlijk? Misschien heb je het je wel eens afgevraagd. De opvallende naam klinkt exclusief, maar wat zit er nu eigenlijk achter? In deze blog leggen we uit wat nu eigenlijk wagyu vlees is. Ook vertellen we je hoe je aan het beste wagyu vlees komt.

Wat is wagyu vlees?

Wagyu is een bijzonder soort rundvlees. Ooit gehoord van koeien die gemasseerd worden? Het is echt waar, de wagyu runderen worden gemasseerd en zeer goed verzorgd. Wagyu vlees is vlees dat komt van runderen die volgens de Japanse traditie worden gevoederd en gemasseerd. Zo ontstaat een zeer mals en lekker rundvlees. Veel restaurants hebben dit exclusieve vlees al op hun menukaart staan, omdat koks er ook erg dol op zijn. Maar ook steeds meer thuiskoks ontdekken het geheim van wagyu vlees en willen niet meer anders. Je ziet het dan ook steeds vaker terugkomen in Nederlandse keukens, en dat is niet voor niets.

Dit kwalitatief goede rundvlees is te herkennen aan de unieke eigenschappen van het vlees. De eigenschappen zie je terug in

  • Smaak en structuur
  • Kleur
  • Gezonde eigenschappen

Zo verschilt de marmering en kleur van het vees aanzienlijk van het vlees dat je in de supermarkt kan kopen. Ook is de structuur beter en het vlees smaakvoller. Maar daarnaast zit de kwaliteit ook in de gezonde eigenschappen van het vlees. Zo bevatwagyu vlees CLA, een gezond vetzuur dat beschermt tegen hart- en vaatziekten. 

Waar kun je wagyu vlees kopen?

Wagyu vlees is te koop bij wagyu-farm.nl,”>www.wagyu-farm.nl,gevestigd in de St. Joseph Hoeve in Veulen-Venraywagyu-farm.nl.”> . Op deze boerderij werken boeren met een passie voor het mooie Japanse runderras. Met veel zorg voor de runderen creëren zij dit prachtige vlees. Ook verkopen zij Wagyu vlees uit Japan, voor de nog authentiekere beleving. Wil je wel eens weten waar dit vlees vandaan komt? De eigenaren van de Wagyu Farm leiden je graag rond op hun boerderij. Zo kom je alles te weten over het leven en de verzorging van dit runderras. Tijdens een excursie op de boerderij krijg je ook de mogelijkheid om te proeven van het heerlijk malse Wagyu vlees.

Op zoek naar een vergaderruimte? Een mogelijkheid om te vergaderen is ook aanwezig bij de Wagyu Farm. Zij beschikken over een fraaie vergaderruimte op een unieke locatie. Combineer het met een excursie op de farm en je hebt een geweldige dag voor je werknemers of relaties.