Pijnlijke voeten

Pijnlijke voeten? Dat is ontzettend vervelend! We vergeten ze nog wel eens, maar feitelijk zijn het ontzettend belangrijke lichaamsdelen voor ons. Ga maar eens na, had je ze niet, dan zou het lopen erg lastig worden. Bovendien zitten ze natuurlijk ingenieus in elkaar, als je bedenkt hoeveel gewicht ze moeten dragen en dat met zo’n relatief klein oppervlak. We mogen daarom best wel eens wat liever zijn voor onze voetjes, we hebben ze immers nodig en daarom verdienen ze ook een goede behandeling. We moeten voorkomen dat we last krijgen van pijnlijke voeten en dat we zo gehinderd worden in onze beweging. Want, doet je voet pijn, dan worden heel veel zaken erg lastig. Denk aan sporten of aan maar gewoon in huis heen en weer lopen. Je wilt ze dus in een goede staat houden en er zijn dingen die je daar zelf aan bij kunt dragen. Zoals het dragen van goede schoenen, die voor een optimale ondersteuning zorgen. Maar soms heb je echt vele dagen last van pijnlijke voeten, dan heb je gewoon de hulp van een specialist nodig.

Pijnlijke voeten behandelen

Vooropgesteld, iedereen heeft wel eens een keer last van pijnlijke voeten. Bijvoorbeeld omdat je een dag lang heel veel hebt gelopen of gestaan. Maar als de klachten langer aanhouden, dan is het raadzaam om hiermee naar een arts te gaan. Want een probleem aan de voet, zorgt al snel ook voor andere klachten. Je gaat door de pijn vaak wat anders lopen, je past je voetstand misschien wat aan. En dat kan dan leiden tot knieklachten, maar ook tot rug- of heupklachten. Het is daarom altijd raadzaam om een dergelijk probleem zo snel mogelijk op te lossen. Een podotherapeut kan jou helpen met je pijnlijke voeten en ervoor zorgen dat jij weer op een goede manier op je voet staat. Zo voorkom je andere lichamelijke klachten en zorg jij ervoor dat je zonder pijn gewoon kunt blijven bewegen. Dat is om heel veel verschillende redenen natuurlijk heel erg belangrijk, bijvoorbeeld om soepel te blijven en om je conditie op peil te houden. Heb jij al een tijdje last van pijnlijke voeten? Ga dan naar een echte specialist op dit gebied, ga naar de podotherapeut!

Podotherapie bij verschillende problemen

Een goede specialist, zoals je deze bijvoorbeeld vindt bij Podotherapie Verjans, kan op verschillende manieren jouw pijnlijke voeten behandelen. Er zijn verschillende oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan de klachten en deze kunnen ook op verschillende manieren behandeld worden. Oorzaken van voetklachten zijn bijvoorbeeld:

  • ingegroeide teennagels
  • doorgezakte voet
  • verkeerde voetstand, bijvoorbeeld teveel naar binnen of naar buiten lopen

Ga je naar een dergelijke therapeut toe, dan zal er uiteraard eerst een gesprek plaatsvinden over de klachten die jij ervaart, waarna de voet bekeken wordt en er een behandeling voorgesteld wordt. Bij ingegroeide teennagels kan de behandeling bijvoorbeeld bestaan uit het plaatsen van een speciale nagelbeugel, die de teennagel langzaam rechter trekt, wat het ingroeien in de toekomst voorkomt. Bij pijnlijke voeten kan het zijn dat jouw voetstand gewoon niet goed is. Dit kan nagegaan worden door naar jouw voetafwikkeling tijdens het lopen te kijken. Bij een doorgezakte voet is er sprake van afvlakking, is de voet te plat geworden. Dergelijke zaken kunnen vaak met behulp van inlegzolen opgelost worden. Deze kunnen voor jou op maat gemaakt worden, om een zo optimaal mogelijke ondersteuning te bieden. Er zijn dus veel eenvoudige oplossingen mogelijk voor die vervelende klachten die jij ervaart. Blijf dus niet rondlopen met je pijnlijke voeten, maar ga naar Podotherapie Verjans. Zij kunnen jou uitstekend helpen met het verhelpen van het probleem!