Een energieleverancier kiezen is vaak niet eenvoudig

Veel mensen kennen het probleem dat door een groot aanbod het onduidelijk wordt waarvoor je het beste kunt kiezen. Wil je een energieleverancier kiezen, dan loop je al snel tegen hetzelfde probleem aan. Met name in de periode, vaak zo tegen het einde van het jaar, waarbij de jaarrekening moet worden opgemaakt is het een goede tijd om een energieleverancier te kiezen. Je wordt dan vaak ook gebeld door de meeste leveranciers met een aanbod en allemaal vinden ze dat zij het beste aanbod hebben en dat je voor hen als energieleverancier moet kiezen. Niets is minder waar. Deze telefoontjes zijn vaak tijdrovend, komen vrijwel altijd op het verkeerde moment, maken gebruik van het feit dat je je niet even hebt kunnen oriënteren op de markt en dit is dus eigenlijk een hele agressieve manier van verkopen. Onze ervaring is dat je daarmee vaak juist niet de beste energieleverancier kunt kiezen en dat je dus veel beter zelf op onderzoek uit kunt gaan.

Op een slimme manier een energieleverancier kiezen

Slimmetenergie is er voor jou om je te helpen zonder druk en met juiste en volledige informatie zelf jouw beste energieleverancier te kiezen. Met slimmetenergie.com krijg je een overzicht in leveranciers van stroom en gas en daarbij kun je uit vele leveranciers kiezen, onder andere:

 • Nuon, dat binnenkort Vattenfall zal gaan heten
 • Oxxio
 • Essent
 • Eneco
 • Qurrent
 • Engie
 • Energiedirect
 • Veba
 • Pure Energie
 • Fenor
 • Green Choice

Dit zijn de wat bekendere merken, maar er worden ook andere leveranciers geboden. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de locatie waar je woont. Veel leveranciers van energie werken met acties. Dit zijn natuurlijk lokkertjes om mensen binnen te krijgen en in ieder geval voor 1, 2 of 3 jaar aan hen te binden met een contract. Dit kunnen interessante aanbiedingen zijn waarbij jij als consument profiteert, maar vaak ben je op de lange termijn meer uit. Daarnaast worden de resultaten op deze website weergegeven in jaarbedragen en niet in maandbedragen. Zo kun je zelf een betere vergelijking maken tussen de uiteindelijke jaarafrekening die je zelf krijgt en het bedrag dat je bij een andere leverancier zou betalen. Een energieleverancier kiezen wordt daarmee eenvoudig en overzichtelijk en kun je daarmee doen aan de hand van jouw eigen verbruik.

Het kiezen van de juiste leverancier is een bewuste keuze

Een energieleverancier kiezen doe je niet alleen op basis van de feiten, maar ook op basis van gevoel en bewustzijn. Tegenwoordig zijn er zoveel alternatieven voor groene stroom, die wordt opgewekt door middel van zonnepanelen of windmolens, leveranciers die duurzaam werken en gas dat CO2 gecompenseerd is, dat je er niet meer extra voor hoeft te betalen. Een meerprijs voor schonere energie is natuurlijk ook gewoon onzin en jaren een melkkoe geweest van vele leveranciers, waaronder ook enkele van de grote namen. Het is dus belangrijk om hier zelf onderzoek naar te doen en te bepalen wat voor jou belangrijk is. Een merk met veel naamsbekendheid mag misschien vertrouwen opwekken, maar is niet per definitie de beste keuze. Een energieleverancier kiezen is daarmee een puzzel waarbij het belangrijk is om aandacht te schenken aan alle randvoorwaarden, zoals duurzaamheid, looptijd en lokkertjes. Bij het maken van deze keuze via de website slimmetenergie.nl wordt een duidelijk overzicht gegenereerd van de aanbiedingen die de leveranciers op dat moment hebben lopen. Sommige leveranciers hebben ook meerdere aanbiedingen, zodat je niet alleen een energieleverancier kunt kiezen, maar ook nog keuze hebt in verschillende aanbiedingen van een leverancier. Heb je uiteindelijk jouw leverancier gevonden, dan kun je direct via deze site doorgelinkt worden naar het aanbod op de website van de leverancier zelf.