3D print laten maken

Een 3D print laten maken kan op verschillende plekken. Er zijn diverse bedrijven en organisaties die een printer in hun bezit hebben. U kunt op internet veel vinden over bedrijven die een 3D print kunnen maken voor u. Kijk altijd even naar de mogelijkheden bij u in de buurt. De kosten voor een 3D print liggen per stuk niet hoog, maar wat de beste keuze is wanneer het gaat om een groter aantal, dat is de moeite van het uitzoeken zeker waard. In sommige gevallen doet u er verstandig aan om een printer te huren. U kunt het beste even uitrekenen of het voordeliger is om een 3D print te laten printen of om het zelf te doen met een gehuurde printer. Er zijn natuurlijk verschillende soorten printtechnieken. De meest gangbare technieken waar particulieren veelal gebruik van maken is de 3D print die wordt gemaakt van een tekening. Een investering in een grote, geavanceerde printer is wel wat anders en u kunt er het beste rekening mee houden dat deze investeringen de komende jaren voor particulieren nog niet interessant zijn. De voordelen van het gebruiken van de printer staan zeker in verhouding tegen de nadelen. Een belangrijk nadeel hebben we net genoemd, en dat is het feit dat een 3D print maken voor particulieren iets is wat ze het beste kunnen uitbesteden aan een bedrijf dat in deze printers heeft geïnvesteerd. De voordelen zijn echter ook zeer groot, want met deze techniek is werkelijk alles mogelijk. Deskundige zeggen wel eens ‘the sky is the limit’ als ze refereren aan de technieken van 3D printing en die rijzen de komende jaren de pan uit want steeds meer mensen houden zich bezig met de mogelijkheden en niet onverdienstelijk. Er is al veel vooruitgang geboekt en dat zien we terug in diverse branches. De voordelen zijn bijvoorbeeld:

  • u kunt met 3D printing veel sneller produceren
  • de kans op productiefouten neemt af met 3D printing
  • het is op den duur goedkoper om gebruik te maken van de techniek
  • de toepassingen zijn eindeloos als het gaat om deze techniek
  • er wordt veel onderzoek gedaan naar de techniek

3D print eindeloos uitprinten

In de kunstwereld, in de marketing en in de medische industrie wordt er van de techniek gebruik gemaakt. Een 3D print kan zo vaak worden gemaakt als men wil, en dat zorgt ervoor dat de basis een model is. Laten we dit even wat duidelijker toelichten door een voorbeeld te nemen. Een simpel voorbeeld. U wilt een mal maken van een model dat u meerdere keren wilt gebruiken. Tot zover kunt u het volgen. Een regulier productieproces zou veel risico’s met zich meenemen, zeker als het gaat om een ingewikkeld model waar veel details bij komen kijken die allemaal stuk voor stuk moeten worden uitgewerkt. Tegenwoordig wordt niet ieder onderdeel meer met de hand gemaakt – u hoeft ten slotte het wiel niet opnieuw uit te vinden – maar er wordt wel van verschillende onderdelen gebruik gemaakt en in dat proces kunnen veel fouten gemaakt worden. Met een 3D print is dat risico veel minder en dat is een zogenaamde ‘understatement’ want het productieproces sluit fouten uit. Het voordeel van een 3D print is dat er maar een model hoeft te worden gemaakt en als dat model eenmaal goed is, dan kan dit zo vaak als maar gewenst is worden uitgeprint. Iedere 3D print heeft dus dezelfde kwaliteit en dat draagt bij aan een betrouwbaar, snel en beter productieproces. 3D printing is een techniek die steeds meer in zwang is en veel meer bedrijven maken van de technieken gebruik. Dat heeft grote gevolgen voor productieprocessen in positieve zin.

Prints in lagen

Een 3D print wordt opgebouwd uit verschillende lagen. Er wordt van verschillende materialen gebruik gemaakt voor het maken van een 3D print. Er is ongelofelijk veel onderzoek gedaan naar de technieken die mogelijk zijn en natuurlijk naar de technieken die op het moment gebruikt worden. In het jaar 51 was er al een wetenschapper die met de grondgedachten aan de slag ging en opperde dat er de mogelijkheid bestond en kon worden uitgevoerd waarbij producten uit lagen werden opgebouwd. Nu, vele jaren later maken we gebruik van deze techniek, en dat doen we op verschillende plekken en binnen diverse beroepsgroepen. Waar mensen zich nog wel eens zorgen om maken is het gevaar van printen. Want als u alles zomaar uitgeprint kan worden, dan opent dat natuurlijk ook allerlei gaten en mogelijkheden voor mensen die geld willen verdienen op een minder nette manier. Merken kunnen worden nagemaakt en dat is nog maar het topje van de ijsberg. Werkelijk alles kan worden nagemaakt en daarom zijn er nu al mensen die zich op dit onderdeel van de printing richten, namelijk ‘veiligheid’ en het waarborgen van die veiligheid met betrekking tot deze techniek. Het namaken van een bepaald merkproduct wordt natuurlijk nu al gedaan, maar het zou zomaar kunnen dat in de toekomst nog veel meer mensen op het idee komen omdat het makkelijk wordt en daarom moeten er weer nieuwe technieken worden ontwikkeld om hier een stokje voor te steken. Hoewel er altijd risico’s zullen zijn, moeten de grootste risico’s wel worden uitgesloten. Wilt u alles weten over 3D printing en de ontwikkelingen en het laatste nieuws over 3D print, dan moet u zeker onze website in de gaten houden. U vindt hier alles over deze techniek dat u wilt weten.