Zoekt u warme Zweedse pantoffels?

Wat is er fijner dan na een lange dag of een intense wandeling thuiskomen en de voeten verwennen met schapenvacht? In Zweedse pantoffels komen uw voeten helemaal tot rust. Tot in de tenen voelt u de ontspanning en de zachte warmte van de schapenwol. Shepherd-pantoffels.nl staat garant voor een uniek en authentiek Zweeds design, zodat de sloffen van gedurfd en modieus tot klassiek zijn vormgegeven.

Zweedse pantoffels

De Zweedse pantoffels zijn een speciaal product. Shepherd is een Zweeds merk met handgemaakte pantoffels, sloffen, zolen, schoenen en een wooncollectie. Alle producten zijn gemaakt van echte schapenvacht, waarbij een aantal dingen voorop staan:

  • Kwaliteit
  • Duurzaamheid
  • Diervriendelijkheid

Doordat de Shepherd pantoffels van echte schapenvacht zijn gemaakt, blijven de voeten altijd op de juiste temperatuur. De schapenvacht in de binnenkant van de Shepherd pantoffels zorgen voor een heerlijke warmte. Koude voeten worden door de Zweedse pantoffels opgewarmd, en blijven vervolgens op de juiste temperatuur doordat schapenwol ademend is. Daardoor zijn Shepherd pantoffels geschikt voor elk seizoen. Ook zorgt de schapenvacht ervoor dat er bij zweetvoeten geen nare luchtjes achterblijven in de pantoffels, omdat het materiaal ademend is. Veel modellen van Shepherd pantoffels hebben een dikke ‘EVA-zool’ , dat staat voor Ethyleen Vinyl Acetaat. Dit materiaal zorgt ervoor dat het sterk is, maar ook licht in gewicht. Daardoor blijven Zweedse pantoffels ook warm van binnen als er op koude tegelvloeren wordt gelopen, en kunnen ze gemakkelijk ook af en toe buiten gedragen worden, om bijvoorbeeld ‘s ochtends de krant te halen. Shepherd pantoffels worden met de hand gemaakt en zijn van echte schapenvacht. Dus geen massaproductie, kinderarbeid of kunstmatige stoffen. Gewoon eerlijk. Het beleid van Shepherd is diervriendelijk. De schapenvacht komt uit Australië van de Crossbreed of Crossbred schapen. Zij worden niet blootgesteld aan ‘mulesing’ praktijken, zoals bij de Merino schapen helaas nog wel gebeurt. Shepherd waakt ervoor dat de schapen in vrijheid kunnen lopen en ten alle tijden beschikking hebben tot water. Ook is het van belang dat zij in een gezonde ruimte leven en er voor de schapen gezorgd wordt als zij ziek zijn. Shepherd staat niet toe dat de schapen levend worden verscheept. Zo garanderen ze diervriendelijke Zweedse pantoffels.

Maat en onderhoud

Twijfelt u over de maat? Shepherd pantoffels kunnen soms klein uitvallen. Dit komt door de dikke schapenvacht aan de binnenkant. De Shepherd pantoffels kunnen in het begin nog een beetje strak zitten, maar zullen door het dragen wat ruimer worden doordat de schapenvacht als het ware dunner wordt. Bent u dus niet zeker over de maat, kies dan een maatje groter. De Zweedse pantoffels kunnen namelijk ook gemakkelijk wat ruimer gedragen worden. De Shepherd pantoffels zijn eenvoudig te onderhouden. De buitenzijde van de meeste Shepherd pantoffels is van suède en een paarmodellen van Shepherd hebben zelfs een lichte laag van leer. De onderzijde van de Shepherd pantoffels is oersterk en omdat de productie van een Shepherd pantoffel veel handelingen ondergaat, mag de Shepherd pantoffel met recht een handgemaakt product heten. Met een hand wasje kunnen de Zweedse pantoffels gewassen worden. Hierbij worden lichte soorten zeep aanbevolen. De natuurproducten van Shepherd kunnen niet tegen agressieve wasmiddelen.

Lees meer…