Wat is CRM en heb ik het nodig?

Kan jouw bedrijf wel wat meer overzicht gebruiken in het customer relationship management? Is de klankdatabase een zooitje en ongeorganiseerd? Blijven belangrijke follow-ups liggen? Of is iedere medewerker bezig met eigen klanten, en wordt informatie binnen het bedrijf nauwelijks nog gedeeld? Dit alles kan een behoorlijk grote impact hebben op je bedrijf. Als dit zo doorzet, kunnen verkoopcijfers gaan stagneren, of wordt er minder winst behaald. Ook als het wel redelijk goed gaat, maar het klantmanagement loopt niet vlekkeloos, kan het zijn dat er nog een flinke winst te behalen valt. Met het gebruik van een goed systeem voor CRM bijvoorbeeld. Bedrijven die klantconact, meetings, follow-ups en dergelijke in een systeem beheren, zullen merken dat er een enorm verschil is met de situatie waarin je dit niet doet. Zo kunnen klantcontacten makkelijker beheerd worden en wordt je workflow inzichtelijker.

Wat is CRM?

CRM, afkorting voor Customer Relationship Management, is een strategie om al je contacten als bedrijf op de juiste manier te beheren. Hiermee zorg je ervoor dat je het perfecte klantcontact tot stand brengt en behoudt. In een digitale database onderhoudt je al je contacten. Hierin worden alle gegevens van klanten bewaard. Klantinformatie voeg je toe, is geordend in de database en gemakkelijk vindbaar zodra het nodig is.

Een programma wat de juiste tools heeft voor CRM is bijvoorbeeld teamleader. Zij hebben een administratiesysteem met verschillende tools dat al door veel bedrijven als een waardevolle toevoeging aan hun bedrijfsvoering is ervaren. Ieder CRM systeem is weer anders en ieder CRM systeem heeft andere mogelijkheden. Je moet dan ook goed kijken naar waar jij als bedrijf behoefte aan hebt, voordat je zo’n programma aanschaft. Het CRM systeem van teamleader heeft de volgende eigenschappen:

  • Eigen digitale offertes maken in je eigen huisstijl
  • Maakt deals inzichtelijk
  • Maakt inzichtelijk wanneer je in actie moet komen om deal te sluiten
  • toont in statistieken informatie over verkoop en winst van jouw bedrijf

Met dit CRM systeem heb je dus veel meer inzicht in de sales van je bedrijf. Omdat het zo veelzijdig is, wordt het gebruikt door veel verschillende soorten bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven in de consultancy, bouwbedrijven, internetbedrijven, marketingbedrijven en freelancers. Maar ook andere MKB bedrijven kunnen erg veel aan dit systeem hebben. Twijfel je of het wat voor jou is? Je kunt teamleader gratis twee weken uitproberen. is het niks voor jou, dan kun je het gewoon opzeggen en zijn hier geen kosten aan verbonden. Ook handig aan dit systeem is dat je het kunt linken aan andere tools, zoals je Google Calendar, Linkedin, Gmail of Mailchimp. 

teamleader CRM

Ook voor andere software dan voor CRM ben je bij teamleader aan het juiste adres. De software die dit bedrijf ontwikkelt,  vindt gretig aftrek bij bedrijven. Dit komt omdat ze het werken zo efficiënt maken. Zo kun je teamleader bijvoorbeeld ook gebruiken voor het plannen van je projecten met de projectmanagementtool. Met het factuurprogramma maak je binnen een handomdraai facturen in jouw huisstijl, en verzend je ze aan je klanten of opdrachtgevers. Ook praktisch: teamleader heeft een mobiele app, zodat jij je administratie, CRM en andere tools altijd bij de hand hebt. Op deze manier verlies je het overzicht in ieder geval niet meer! 

Lees meer…