Waar kun je een uitleganimatie laten maken?

Een uitleganimatie laten maken is voor veel bedrijven de perfecte manier om dingen uit te leggen. Zo’n animatiefilmpje verduidelijkt dingen namelijk op een heel vermakelijke manier. Je kunt het inzetten voor super veel toepassingen, en het is bovendien goedkoper dan je zou denken. Een uitleganimatie laten maken kan bijvoorbeeld bij de experts van Donker Media. Zij hebben jarenlange ervaring met het maken van dit soort animaties, en kunnen je precies vertellen op welke manier jouw boodschap het beste overkomt. Misschien heb je namelijk wel een idee van de boodschap die je wilt overbrengen, maar weet je niet goed hoe je dat het beste kunt doen. Een uitleganimatie laten maken is in veel gevallen perfect, maar ook daar heb je diverse opties en heel veel creatieve vrijheid in. Gelukkig weten ze bij Donker Media precies hoe ze jouw boodschap het beste kunnen verpakken in een animatiefilmpje. Afhankelijk van het doel ervan doen ze je een voorstel en als je dat goedkeurt gaan ze aan de slag met jouw filmpje. Deze wordt volledig op maat gemaakt, dus het is niet zo dat er kant en klare elementen uit andere filmpjes voor worden gebruikt. Het animatiefilmpje is echt helemaal toegespitst op jouw bedrijf en hetgeen jij wilt vertellen. Op die manier weet je zeker dat je 100% unieke content deelt als het filmpje af is.

Een uitleganimatie laten maken: De opties

Bij welk bedrijf je ook aanklopt om een uitleganimatie te laten maken, je hebt daar altijd verschillende opties in, namelijk:

  • Een hele eenvoudige, basic animatie laten maken
  • Een zeer uitgebreide animatie laten maken
  • Een whiteboard animatie laten maken

Een normaal animatiefilmpje kun je natuurlijk net zo gedetailleerd laten maken als je maar wilt. Daarbij geldt uiteraard dat hoe langer de developer er mee bezig is, hoe duurder het filmpje wordt. Soms is dat nodig, maar in veel gevallen voldoet een simpel filmpje zonder al teveel details ook al. Dit ligt helemaal aan het doel van de animatie. Wil je een uitleganimatie laten maken maar heb je echt een klein budget? Dan kun je altijd nog kiezen voor de whiteboard animatie. Dit is een filmpje waarbij een hand een tekening maakt of een tekst schrijft op een whiteboard, oftewel een witte achtergrond. Het is erg basic, maar kan voor veel doeleinden worden ingezet omdat het heel erg helder is. Vanwege de relatieve eenvoud van zo’n whiteboard animatie is dit goedkoper om te laten maken dan een filmpje waarbij een hele omgeving moet worden vormgegeven.

Voorbeelden van een animatiefilmpje

Bij Donker Media kun je een super professioneel uitlegfilmpje laten maken. Ze hebben namelijk heel erg veel ervaring, wat je kunt zien op de pagina met voorbeelden. Daar zie je een deel van de animaties die ze reeds voor andere klanten hebben gerealiseerd. Je kunt je door deze filmpjes laten inspireren, maar ziet ook gelijk welk type filmpje het beste past bij jouw bedrijf/boodschap. En als je een uitleganimatie laten maken wilt en je hebt daarna nog steeds geen idee hoe het eruit moet zien dan kun je dit ook gewoon aan de experts over laten. Zij weten namelijk precies hoe jouw boodschap het beste overkomt. 

Lees meer…