Tuin asfalteren voor parkeerplaats

Een paar maanden geleden liet ik mijn tuin asfalteren. Als ondernemer heb ik het ontzettend druk. Ik ben bijna altijd in het kantoor te vinden, of ik bezoek een van de winkels. Ik vind het erg leuk om te doen en ik krijg er veel energie van. Ik heb dit bedrijf ruim tien jaar en ga nog elke dag met plezier naar mijn werk. In de ochtend ga ik vaak al vroeg weg, meestal rond zes uur en ik kom in de avond vaak laat thuis. Ik woon met mijn gezin in een leuke buurt, maar er is bijna geen parkeergelegenheid. Ik had heel vaak dat wanneer ik thuiskwam, dat alle parkeerplaatsen bezet waren. Ik moest dan vaak in andere straten en buurten zoeken naar plaats en dan nog naar huis lopen. Na een lange dag werken zat ik daar niet op te wachten. Ik wil het liefste voor de deur parkeren. Er is best veel plaats bij ons in de straat om te parkeren, maar bijna elk gezin heeft meerdere auto’s. Het vervelende voor mij is dat ik bijna altijd later terugkom van mijn werk dan de buren, waardoor de plaatsen allemaal al bezet zijn. Ik was het op een gegeven moment helemaal zat, dat ik voor de grap zei dat ik de tuin ging asfalteren om de auto te parkeren. Maar toen ik er wat langer over nadacht, was het geen slecht idee. Mijn vrouw houdt niet van tuinieren en ik heb er geen tijd voor, de tuin voor het huis was alleen maar opvulling.  

De tuin asfalteren was goedkoper dan ik had verwacht

Nadat ik weer eens een aantal straten van mijn huis moest parkeren, besloot ik het te onderzoeken. Ik wilde weten of het mogelijk was om de tuin te asfalteren en hoeveel het kostte. Ik kwam uit bij avema.nl en vroeg ze naar de mogelijkheden. Ze gaven aan dat mijn tuin asfalteren zeker mogelijk was en dat de prijs zou afhangen van de oppervlakte. Ik overlegde met mijn vrouw en we besloten dat we voor twee auto’s ruimte wilden in de tuin. Hiermee maakte ik een berekening voor de oppervlakte en liet dit aan Avema weten. Ze lieten mij de prijs weten en die viel mij erg mee, ik had het veel duurder verwacht. Voor de zekerheid vroeg ik een offerte aan voor het betegelen van de tuin bij een ander bedrijf. Voor mij was asfalteren meteen de beste keuze, ook omdat het veel onderhoudsvriendelijker is. Mijn vrouw maakte zich alleen wel een beetje zorgen over de uitstraling. Ze wilde geen zwart asfalt voor het huis hebben liggen, want dat vond ze er niet gezellig uitzien. Gelukkig zou dat geen probleem zijn, want bij Avema konden ze de kleur van het asfalt aanpassen naar onze wensen.

Ik ben erg blij met de parkeerplaatsen voor de deur

Een paar weken later kwam de mannen van Avema langs om de tuin te asfalteren. Ik was toen aan het werk, maar mijn vrouw liet weten dat het allemaal erg snel ging. Ik was erg blij met het resultaat, want er is nu altijd plaats om te parkeren. Ik hoef niet meer naar een plaats te zoeken en naar huis te lopen. Ik vind het ook een fijner gevoel dat de auto voor de deur staat. De buurt is erg veilig, maar je weet het maar nooit. Wil je de tuin asfalteren, dan moet je bij Avema zijn:

  • Ze helpen bedrijven en particulieren
  • Kunnen asfalteren met decoratief asfalt
  • Asfalteren was voordeliger dan ik dacht
  • Asfalt is erg onderhoudsvriendelijk