Realiseer je bouwproject met een goed logistiek plan

Een goed logistiek plan is cruciaal om een project tot een goed einde te brengen. Het gaat hier natuurlijk om een logistiek plan behorende bij een bouwproject. Tijdens een dergelijk project heb je te maken met de aanvoer van materialen en de opslag van materialen. Maar een goed voorbeeld waarin duidelijk wordt hoe belangrijk een logistiek plan is, is de tweede wereld oorlog. De Duitsers gingen zonder een goed logistiek plan richting Moskou en daardoor werden de lijnen voor de bevoorradingen steeds uitgestrekter. Doordat dit dus van te voren niet goed is uitgedacht, leidde het tot een grove Nederlaag voor de Duitsers. Dat is uiteindelijk maar goed ook natuurlijk, want hadden ze meer aandacht besteed aan een logistiek plan, dan had het einde van deze oorlog er misschien heel anders uitgezien. Zo zie je maar dat een goed plan op het gebied van de logistiek enorm veel impact kan hebben. Als aannemer is het bij een bouwproject dan ook heel belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de logistiek. Doe je dit niet of denk je er te gemakkelijk over, dan zal je al snel te maken krijgen met vertragingen. Materialen die nodig zijn om het bouwproject voort te zetten arriveren bijvoorbeeld te laat en tijdens het vervoer kun je door het niet in acht nemen van de regelgeving te maken krijgen met boetes. Qua efficiëntie en kostenbesparing kun je ook flink naast het net vissen als je niet van te voren een goed doordacht logistiek plan opstelt. Nu is het natuurlijk niet zo dat je als aannemer of opdrachtgever zelf aan de slag moet met een logistiek plan. De logistiek is iets waar je inzicht in moet hebben en waar de nodige specialistische kennis bij komt kijken. Het is niet voor niets dat er mensen zijn die een volledige opleiding logistiek doorlopen. En dat is nog niet alles, want dankzij technologische innovaties en constante veranderingen op het gebied van regelgeving, is het ook nog eens noodzakelijk dat experts op het gebied van logistiek constant hun kennis updaten. Voordat je dus begint met het bouwproject, is het van belang dat er een goed doordacht logistiek plan op tafel ligt. Via BouwAanvoerders kun je een dergelijk plan realiseren. De experts van BouwAanvoerders zullen er alles aan doen om een zo goed mogelijk logistiek plan op te stellen. Vervolgens kun jij dit plan uitvoeren of uitbesteden aan een andere partij.

Altijd een duurzaam logistiek plan

Het wordt alsmaar lastiger om de vele regels bij te houden rondom nieuwe bouwprojecten. Vanuit de overheid wordt er steeds meer op gehamerd om duurzaam te bouwen. Dat betekent in eerste plaats dat men meer bezig is met duurzame materialen en bijvoorbeeld het gasvrij maken van nieuwe en bestaande woningen. Maar ook tijdens de bouw moet alles volgens de regels verlopen en dat betekent dat je ook met van alles en nog wat rekening moet houden tijdens het transport. Daarom is het goed om een logistiek plan op te laten stellen door BouwAanvoerders, want dan weet je zeker dat het plan ook aan alle regels voldoet wat betreft de huidige wetgeving.

5 redenen waarom je kiest voor BouwAanvoerders

Ben je nog niet zeker, dan vind je hieronder 5 redenen waarom je er goed aan doet om te kiezen voor BouwAanvoerders:

  • Meest actuele kennis en inzichten
  • Schaalbare oplossingen voor elk project
  • De slimste ICT tools in de branche
  • Inzet van Social Return
  • Door bouwers voor bouwers

Ben je op zoek naar verdere informatie, dan kun je natuurlijk altijd even een kijkje nemen op de site van bouwaanvoerders.nl.