Luchtreiniger voor hooikoorts?

Of het voorjaar nu vroeg of laat begint, elk jaar hebben heel veel hooikoortspatiënten weer last van allergie. Dit zorgt voor klachten als snotteren, niezen en tranende ogen en dit kan erg vervelend zijn. Naast dat er tegenwoordig veel medicijnen tegen hooikoorts zijn, kan een luchtreiniger bij hooikoorts ook een oplossing bieden. Bij ProAirTech.nl kunt u verschillende luchtreinigers kopen.

Hooikoorts: wat is het?

Bij hooikoorts gaat het om pollen met verontreinigde lucht. Hooikoortspatiënten ademen deze lucht en pollen in. Het afweersysteem van deze mensen probeert de verontreinigde lucht uit het lichaam te krijgen door middel van hoesten, niezen en snotteren. Er ontstaat dus een allergische reactie. Maar naast de verontreinigde pollen kunnen mensen met hooikoorts ook last hebben van stuifmeel en andere verontreinigingen. Hooikoorts komt bij maar liefst 10 tot 20% van de Nederlandse bevolking voor. Hiermee is hooikoorts de nummer één seizoensgebonden kwaal onder de Nederlanders. Het seizoen waarbij de meeste hooikoorts voorkomt is de lente. Het loopt gelijk met het bloeien van bomen, planten en grassen waardoor dus de allergische reactie bij mensen ontstaat. De berkenboom is hier een goed voorbeeld van.

Luchtreiniger voor hooikoorts als oplossing

Naast de gebruikelijke medicijnen kan een luchtreiniger bij hooikoorts ook een uitkomst bieden. Vooral bij hoge concentratie pollen hebben veel mensen last. Het is dan ook verstandig om binnen te blijven en een luchtreiniger te gebruiken. Door de filters in het apparaat worden vele huizen en kantoren ontdaan van verontreinigde pollen. En zo hebben mensen veel minder last.

Pro Air Tech heeft twee soorten luchtreinigers op de markt, namelijk:

  • proairtech ZX 9000 HEPA luchtreiniger
  • proairtech ZX 7000 HEPA luchtreiniger

proairtech ZX 9000 HEPA luchtreiniger

Deze luchtreiniger voor hooikoorts is nieuw op de markt gebracht met een cluster ionisator. Deze ZX 9000 is een combinatie van de nieuwste technologieën en een modern design. Deze luchtreiniger  bij hooikoorts is geschikt voor ruimtes van 100 vierkante meter of 250 kubieke meter. Door middel van de sensoren die in het apparaat zitten wordt de verontreinigde lucht gemeten. Vervolgens wordt aan de hand van de sensorinformatie de lucht gereinigd. Het toch liever zelf bedienen? Dit kan ook met de ZX 9000, door het handige bedieningspaneel kan het apparaat ook zelfstandig bediend worden. Als u op zoek bent naar een luchtreiniger voor hooikoorts dan is de proairtech ZX 9000 een verstandige keuze. 

proairtech ZX 7000 HEPA luchtreiniger

Deze luchtreiniger is niet alleen effectief voor hooikoorts. Ook voor huisstofmijt, stof, pollen, virussen, dierenharen, nicotine of nare geuren is deze ZX 7000 zeer geschikt. Het apparaat beschikt over 7 filters die van alles kunnen reinigen. Deze ZX 7000 is geschikt voor ruimtes van 70 vierkante meter of 175 kubieke meter. Door de stof- en geursensor kan allerlei verontreinigde lucht verwijderd worden uit een huis. 

Luchtreiniger hooikoorts: aanschaffen

mensen die allergisch zijn voor verontreinigde lucht of stuifmeel kunnen dus baat hebben bij zo’n luchtreiniger voor hooikoorts. Het helpt niet volledig bij het uitbannen van de hooikoorts maar vooral in huis of op kantoor kan zo’n apparaat al veel doen. Wel is het belangrijk om zo weinig mogelijk buiten te komen en geen deuren of ramen open te zetten. Hierdoor is de kans dat de verontreinigde lucht weer naar binnen komt groter natuurlijk. Bij Pro Air Tech kunt u gemakkelijk uw apparaat bestellen en worden gratis verzonden.