Linkbuilden, hoe doe je dat?

Linkbuilden, hoe doe je dat?Wil jij ook weten hoe jij het beste aan linkbuilden moet doen? Lees dan verder, want echt goed linkbuilden is zo eenvoudig nog niet. Dit artikel zal je daarover meer vertellen, zodat je meer te weten komt over hoe linkbuilding precies in zijn werk gaat. Kijk voor je beeldvorming eens op de website van de linkbuildingspecialist. Als jij wilt samenwerken aan topresultaten kun jij maar beter snel naar hun website gaan. Zij zijn namelijk al sinds 2006 actief op het gebied van likbuilding. Door middel van ervaring door de jaren heen hebben zij de afgelopen jaren honderden soorten bedrijven geholpen aan een veel betere positie in Google dan zij daarvoor hadden. Wat kun je zoal vinden op de site van de Linkbuilding. 

Wat houdt linkbuilden precies in? 

In de SEO wereld wordt veel gespeculeerd en het is een feit dat bijna over ieder onderwerp al heel veel artikelen zijn geschreven. Het bestaat nog niet erg lang maar het is in korte tijd erg in opkomst gekomen. Over dit fenomeen is de laatste tijd veel geschreven, eerder kon men er nog niet zo veel als nu over vinden. Kort gezegd en omschreven is linkbuilden werken aan je online reputatie, het verzamelen van verwijzingen. Het lintprofiel is een online imago en reputatie, hoe meer belangrijke verwijzingen er van anderen zijn verkregen, hoe beter de reputatie wordt. Linkbuilden is tweeledig want het werkt zowel intern als extern. Allereerst kijk je naar de externe likbuilding, dat is namelijk het verkrijgen van links die op andere websites staan en vervolgens verwijzen naar jouw domein. Wat is het doel hier dan van? Het doel van dit onderdeel is om een sterk linkprofiel te genereren en dus een autoriteit binnen een bepaalde niche te worden. Linkbuiden is dus een SEO rankingfactor die de online zichtbaarheid aanzienlijk vergroot, met inachtneming het feit dat dit veel tijd en geduld vergt. Wat is dan intern linkbuilden? Dat is eropp gericht om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk in te richten voor een aanstaande bezoeker. Hoe doe je dit? Bijvoorbeeld door het volgende toe te passen: 

  • Een interne link op een andere pagina plaatsen
  • Ervoor zorgen dat de bezoeker zo makkelijk als mogelijk kan navigeren binnen de website
  • Ervoor zorgen dat de website niet als een doolhof wordt ervaren

Wat is dan een sterk linkprofiel? 

Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat je een sterk linkprofiel moet hebben, in ieder geval een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Het is een feit dat een goed linkprofiel divers is, dat betekent onder meer dat er externe links worden gegenereerd va zakelijke websites, bij voorkeur binnen de branche. Daarnaast ook websites van partners, social sharing een start- en boogpagina’s. Je moe t er voor zorgen dat je links hebt van verschillende onderdelen en dat je zoveel mogelijk variatie aanbrengt. Er bestaan veel voorbeelden op internet van hoe je dit moet doen. Om af te sluiten nog een aantal tips voor linkbuilden. Je moet gaan starten met het delen van content op social media kanalen en je aanmelden op relevante startpagina’s. Daarnaast ook reageren op fora binnen de nichemarkt. Als je deze tips opvolgt moet het goedkomen met jouw linkbuilden!