Hoe kun je een hoogpolig vloerkleed reinigen?

Als er per ongeluk een flinke vlek in je vloerkleed hebt gemaakt en het is een dikke of lange stof, dan kun je het beste op professionele wijze dat hoogpolig vloerkleed reinigen. Dat wil zeggen dat je dat klusje uitbesteed aan Cinco Tapijt- en Meubelreiniging, via vloerkleedreinigen.com. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in het reinigen van al dat soort stoffen oppervlakken, en kunnen ze met mooie resultaten jouw hoogpolig vloerkleed reinigen. Met hele platte kleden zou het misschien nog kunnen, maar als een een hoogpolig kleed hebt dan wordt zelf reinigen echt heel erg lastig. Je kunt er namelijk niet zo gemakkelijk overheen wrijven, want dan gaat de stof pluizen of komen er knoopjes in. Je gaat zelfs als je de vlek er goed uitkrijgt daarna zeker verschil zien tussen het oppervlak van het deel dat je hebt schoongemaakt en de delen daarnaast. Op professionele wijze je hoogpolig vloerkleed reinigen is dus een beter idee, ook omdat je dan gelijk het hele kleed ontdoet van vlekken, vuil en opgehoopt stof. Zeker als je dat kleed al een aantal jaren hebt liggen is de kans namelijk groot dat er zich al veel stof in heeft opgehoopt. Dit zie je meestal niet, maar pas als het kleed is schoongemaakt wordt je duidelijk hoeveel stof er vóór de reiniging in zat. De kleuren leven namelijk heel erg op van zo’n professionele schoonmaakbeurt.

Hoogpolig vloerkleed reinigen na jaren gebruik

Ook als je dus geen (zichtbare) vlekken in je kleed hebt is om de zoveel jaar reinigen nooit een slecht idee. Je verwijdert daarmee namelijk al het stof en vuil dat zich in de loop van de jaren in de vezel heeft gevestigd, en daar leeft je kleed enorm van op. Je hoogpolig vloerkleed reinigen betekent dat het ontdaan wordt van al dat stof, en daardoor wordt hij niet alleen weer frisser van kleur, maar ook zachter en prettiger aan de voeten. Bovendien ruikt je kleed na deze reiniging weer super lekker, dus is het net of je een geheel nieuw kleed hebt liggen. Net als bij bankstellen zijn mensen vaak enorm verbaasd hoe mooi het er na de reiniging uitziet en wilden ze dat de dat hoogpolig vloerkleed reinigen eerder hadden laten doen.

Textiele oppervlakken professioneel laten reinigen

Overigens kun je niet alleen voor het hoogpolig vloerkleed reinigen terecht bij dit bedrijf. Ze zijn er namelijk gespecialiseerd in de reiniging van nog veel meer textiele oppervlakken, ook op locatie. Laat ze bijvoorbeeld langskomen om de volgende zaken voor je schoon te maken:

  • Fauteuils en bankstellen
  • Vloerbedekking
  • Wand- en/of trapbekleding
  • Bureaustoelen
  • Antiek textiel
  • Tuinkussens

Je kunt zelfs bij ze terecht als je hele matrassen schoon wilt laten maken. Dit gebeurt voornamelijk met stoom. Stoom op hoge temperatuur doodt namelijk alle bacteriën, waardoor je matras weer lekker schoon wordt. Bij matrassen is het niet net als bij een hoogpolig vloerkleed reinigen makkelijk om al het vuil eruit te trekken, maar doordat ze met stoom werken wordt het in ieder geval geheel ontsmet, en dat voelt al heel wat prettiger aan als je erop slaapt. Dus ook matrassen kun je professioneel laten reinigen door dit bedrijf.

Lees meer…