Ga voor een koolmonoxidemelder

Een aantal jaar geleden vroeg een collega van mij of ik een koolmonoxidemelder in huis had. Ik deed er toen nog erg lacherig over. Waarom zou ik in hemelsnaam een koolmonoxidemelder in huis moeten nemen? Alsof het mij en mijn gezin ooit zou overkomen dat er koolmonoxide vrij zou komen en dat we hieraan zouden sterven. We zijn slimme mensen die heus wel weten waar we mee bezig zijn. Nu kan ik mezelf wel voor mijn hoofd slaan dat ik die collega niet meteen serieus heb genomen. Koolmonoxide is namelijk een zeer realistische bedreiging en het kan iedereen overkomen dat je dit in je huis hebt. De knop om een koolmonoxidemelder te kopen ging echter bij ons niet om totdat het bij ons in de buurt fout ging. Een gezin dat een paar straten verderop woonden stierven allemaal aan koolmonoxidevergiftiging. Het waren goede kennissen van ons die we regelmatig spraken wanneer we met de buurt bij elkaar kwamen en het was vreselijk om te horen dat zij op zo’n manier aan hun einde waren gekomen. We zijn toen meteen online op zoek gegaan naar de manieren om ons huis veiliger te maken.

  • Koolmonoxidemelder
  • Brand- en rookmelder
  • Brandblusser

We kwamen terecht op de website Allesveilig.nl en hier hebben we verschillende dingen aangeschaft om ons beter te beschermen. We hadden altijd al wel een rookmelder in huis, maar eigenlijk alleen eentje in de gang. We hebben meerdere brand- en rookmelders gekocht die we vervolgens in het hele huis hebben geplaatst. Daar hoorde natuurlijk ook een koolmonoxidemelder. En we hebben ervoor gekozen om een aantal brandblussers te kopen bij Alles Veilig. Zo zijn we op iedere situatie goed voorbereid.

Het kopen van een koolmonoxidemelder

Wanneer jij dit soort producten nog niet in je huis hebt, dan kan ik je echt aanraden om hier vandaag nog actie op te ondernemen. Het hebben van een koolmonoxidemelder is echt geen overbodige luxe en wanneer je dit doet via de website Allesveilig.nl dan betaal je hier ook nog eens een goede prijs voor. Alles wat je op de website Allesveilig.nl vindt, komt direct uit de voorraad. Wij hadden de spullen die we hadden besteld, dan ook zo in huis. Daarnaast hebben ze een ruim assortiment waar je een keuze uit kunt maken en alles is gecertificeerd en voldoet aan de Europese richtlijnen op dit gebied. Bestel je voor meer dan € 100,-? Dan krijg je er ook nog eens de verzending gratis bij. De levering gebeurt inderdaad heel erg snel. Wij hadden alles al binnen twee dagen in huis. En, alhoewel wij ervoor hebben gekozen om alles in een keer meteen te betalen, is het ook mogelijk om te kiezen voor achteraf betalen.

Wees veilig in huis

Ik begrijp hoe makkelijk het is om te denken dat bepaalde dingen jou nooit zullen overkomen, maar ik heb inmiddels wel geleerd dat het leven zo eigenlijk niet in elkaar steekt. Het is echt niet dat je met dit soort dingen eerst allerlei waarschuwingen krijgt en dat je dan pas echt in gevaar bent. Koolmonoxidevergiftiging hoeft maar een keer te gebeuren en je hebt het niet eens door. Het gas is onzichtbaar en je ruikt het niet. Wanneer dit in je huis zit is het dus eigenlijk al te laat. Daarom is het zo ongelooflijk belangrijk om een koolmonoxidemelder in je woning te hebben. Dan wordt je hier wel van op de hoogte gesteld. Een goede koolmonoxidemelder meld je ook al wanneer de hoogte van koolmonoxide in je huis al te hoog wordt. Je kunt dan meteen wat ramen en deuren openen om hier een einde aan te brengen.