Een WordPress blog beginnen

Al jarenlang volgde ik andere blogs op verschillende gebieden die mij interesseren. Sport bijvoorbeeld, maar ook boeken, de laatste mode en reizen. Steeds vaker dacht ik eraan om mijn eigen blog te gaan schrijven, maar ik wist eigenlijk niet zo goed waar ik moest beginnen. Totdat ik een van de bloggers die ik al langere tijd volgde op een evenement tegenkwam. Ik heb haar gevraagd hoe zij ooit met haar blog begonnen was en wat haar ervaringen hiermee waren. Zij zei meteen: ga een WordPress blog beginnen. Dit is een van de handigste platforms die er zijn om dit te doen en ik gebruik het ook al jaren. Je kunt zoveel met een WordPress blog, het is zelfs mogelijk om een hele website erbij te maken. Toen ik thuis kwam ben ik dus meteen op zoek gegaan naar de mogelijkheden die een WordPress blog beginnen te bieden hadden.

  • Gratis
  • Zonder reclame
  • Geld verdienen

Een WordPress blog beginnen kan al met een gratis download. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een goede domeinnaam en hosting. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een blog die door WordPress ondersteund wordt, maar hier zitten verschillende nadelen aan. Ten eerste heb je bijvoorbeeld niet je eigen domeinnaam en je kunt ook niet zelf kiezen waar de hosting van je blog plaatsvindt. Dit kan betekenen dat de website dus erg traag kan zijn, zonder dat je hier zelf iets aan kan doen. Met de echte versie van een WordPress blog beginnen heb je hier geen omkijken naar en kun je dit allemaal zelf bepalen.

Met hosting en domeinnaam een WordPress blog beginnen

Wanneer jij een WordPress blog beginnen wilt, dan ben je voor de hosting hiervan aan het juiste adres bij het bedrijf DataCT. Op de website van dit bedrijf vind je ten eerste een hoop informatie over het opzetten van een dergelijke blog en ook voor complete websites zit je hier goed. Wil je hier graag meer over weten of kun je meer hulp gebruiken? Dan kun je uiteraard contact opnemen met de medewerkers van DataCT. Zij geven je graag de informatie die je nodig hebt en ze kunnen zelfs de blog voor je opstarten. Het begin kan voor sommige mensen lastig zijn, maar met de hulp van de medewerkers van DataCT hoef jij je nergens zorgen over te maken. Op de website vind je daarnaast ook een overzichtelijke handleiding waar je zeker wat aan zult hebben.

Geld verdienen met je WordPress blog beginnen

Als je een eigen website opzet, dan heb je natuurlijk de mogelijkheden om hier geld mee te verdienen. Dit zal in het begin misschien niet zo heel erg veel zijn, maar uiteindelijk zal dit steeds meer worden en veel mensen maken dan ook de keuze om hiervoor te gaan. Je kunt bijvoorbeeld advertenties op je website laten plaatsen, die jou geld opleveren. Maar dit is misschien vooruit lopen op de zaken. Eerst ga je een WordPress blog beginnen. Voor mij was het al meteen duidelijk wat het onderwerp zou zijn, maar ik had wel wat moeite met de juiste domeinnaam vinden. Voor een WordPress blog beginnen is het belangrijk dat deze niet al te lang is, maar tegelijkertijd moet het wel uniek zijn. Uiteindelijk is het me gelukkig gelukt om een goede domeinnaam te vinden en ik nam met DataCT contact op om de hosting in orde te maken. Al vanaf het begin ben ik hier zeer tevreden over. Ik heb nooit problemen gehad met de hosting van mijn website en hij doet het altijd goed. Lees meer..