Camerabeveiliging Eindhoven: veiligheid gaat voor

Als buurtvereniging vinden we het onze taak om de buurt veilig te houden. We hebben de laatste jaren veel verschillende ontwikkelingen gezien die de veiligheid van de mensen in onze wijk in geding kunnen brengen. Daarom hebben we meer tijd en aandacht besteed aan verschillende aanpassingen. Zoals meer camerabeveiliging in Eindhoven, het lobbyen voor een 30-km zone in de wijk en het beter verlichten van de donkere plekken in de straten. We willen hier even de ruimte nemen om verder in te gaan op de camerabeveiliging in Eindhoven, vooral omdat hier de meeste vraagtekens bij gezet zijn door verschillende bewoners. Het klopt dat camerabeveiliging in Eindhoven met zorg geïnstalleerd moet worden. De nationale en regionale wetgeving mag immers niet overtreden worden. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de camera’s goed zichtbaar moeten zijn – zij moeten afschrikken – zonder dat zij op die manier gemakkelijk onklaar gemaakt kunnen worden. De buurtvereniging heeft daarom eerst intensief contact gehad met Wolthuis Beveiliging (kijk voor informatie op wolthuisbeveiliging-oss.nl) en nadat alles in kannen en kruiken was, hebben we de beste prijs geregeld voor elk huis. Omdat het in onze wijk goed werkt, willen we graag wat meer informatie geven over het nut en belang van camerabeveiliging in Eindhoven.

Waarom camerabeveiliging in Eindhoven?

Er zijn veel mensen die direct wijzen naar bepaalde mensen met een andere afkomst of die politiek getinte uitingen doen in het opzicht van de veiligheid. Wanneer we kijken naar de misdaad en criminaliteit in en rond onze wijk kunnen we dit niet hard maken. We hebben geen grote ommekeer gezien de afgelopen jaren. Wat we wel gezien hebben, is dat er steeds meer incidenten zijn. Dronken jongeren die aan de haal gaan met eigendommen van andere mensen, jongere mannen die met kappen over het hoofd ’s avonds door de ramen kijken. Daar wilden we vooral iets aan doen. We begonnen met het beter verlichten van donkere plekken in de straten, zodat alle mensen zichtbaar zouden zijn zodra ze de straat in zouden komen. Dit werkte al goed. Vervolgens hebben we waarschuwingsborden opgehangen dat de wijkvereniging actief waakt in de wijk. Of deze borden effect gehad hebben, is niet bekend omdat we tegelijkertijd kozen voor camerabeveiliging in Eindhoven. De camera’s die duidelijk op de straat gericht zijn, zijn uiteraard camera’s die niets doen. De camera’s die op de eigen grond filmen, zijn camera’s die wel opnames maken. We hadden het idee dat het hierdoor makkelijker zou worden om de schuldigen op te pakken bij vernieling, maar het effect is compleet anders uitgevallen dankzij camerabeveiliging in Eindhoven.

Het nut van de camera’s

We hebben gemerkt dat er de afgelopen maanden geen enkele inbraak geweest is. Ook zijn er geen mensen die door de straat heen en weer slenteren zonder dat zij er iets te zoeken hebben. Het is duidelijk dat de betere verlichting samen met de camera’s ervoor gezorgd heeft dat de mensen die kwaadwillend zijn direct al afgeschrikt worden door de goede beveiliging. Camerabeveiliging in Eindhoven, en met name in onze wijk, heeft daardoor geweldige resultaten laten zien en we zijn zeker van plan om meer mensen hierover te vertellen. Het voorkomen van criminaliteit is immers veel beter dan het bestrijden en het zoeken van de schuldigen. We houden vanaf augustus daarnaast ook regelmatig bijeenkomsten waarbij we voorlichting geven over de manieren om je eigen huis nog beter te beschermen tegen inbraak. De volgende bijeenkomsten zullen voornamelijk in het teken staan van auto-inbraken aangezien we hebben gezien dat het aantal inbraken in auto’s in omliggende wijken de laatste tijd gestegen is en wij dit niet willen hebben in onze wijk. Lees meer…