Absoluut onmisbaar, afdekzeilen.

Bij PVC Tarp vind je allerlei soorten afdekzeilen met verschillende afmetingen en kwaliteiten. Bij PVC Tarp kunnen ze ook de afdekzeilen op maat maken voor bijvoorbeeld waardevolle spullen, of juist als afdak van bijvoorbeeld een Pergola of zelfs als een raamzeil en verandazeil. Bij PVC Tarp is alles mogelijk. Zoek de juiste afmetingen, klik vervolgens de gewenste kwaliteit aan en de kleur wat je wil en je bestel je afdekzeil bij PVC Tarp. 

Waar kun je afdekzeilen zoal voor gebruiken?

Ben je aan het zoeken naar een kwalitatief goed afdekzeil dat langere tijd meegaat en dat ook nog eens waterdicht is? Dan kun je het beste afdekzeilen kopen bij het PVC Tarp. Bij PVC Tarp worden de afdekzeilen gemaakt van hoogwaardig materiaal en gaan in de meeste gevallen 3 tot 5 keer langer mee dan een dekzeil van de gewone bouwmarkt. De keuze is enorm, je vindt dus altijd een zeil dat voldoet aan de eisen die je zelf stelt. Zo zijn afdekzeilen in alle maten verkrijgbaar, of je nu een klein dekzeil nodig hebt van 2 bij 3 meter of juist een gigantisch dekzeil van 15 tot 20 meter.  En wanneer je een specifieke maat nodig hebt kun je gewoon contact opnemen met het bedrijf en wordt er samen met de klant naar gekeken. Zwaardere afdekzeilen gaan vanzelfsprekend ook langer mee, het zeil waait namelijk minder snel weg en de kwaliteit is dan ook vaak beter.

In principe kun je afdekzeilen overal wel voor gebruiken. 

  • Bijvoorbeeld wanneer je gaat kamperen en je bent op zoek naar een betaalbaar, licht van gewicht en een snel te bevestigen afdak voor je caravan 
  • Of wanneer je een overkapping nodig hebt voor een pergola in de tuin, zo kun je zorgeloos genieten van het heerlijk zomerse weer en hoef je niet in de stress te raken mocht er toch nog een kleine bui vallen. Het blijft namelijk wel Nederland…
  • Ook kun je voor optimale bescherming van een boot afdekzeilen kopen. Je kunt dan een volledig waterdicht afdekzeil kopen met een gewicht van minimaal 150 gram per vierkante meter. 

Hoe ga ik met een afdekzeil om?

Het zeil kan krimpen door de verandering van weersomstandigheden. Het is nodig om je afdekzeil na een paar weken te ‘na te spannen’, ongeacht waarvoor je het gebruikt. Je kunt deze ongeveer vijf tot acht centimeter aantrekken, kijk daarna zelf ook of het nodig is om deze nog wat strakker te trekken of dat dit genoeg is. Dit is nodig om voldoende spanning op het afdekzeil te houden. 

De beste manier om afdekzeilen schoon te houden is om het elke maand met schoon water af te spoelen. Wat ook een mogelijkheid is om het eventueel elk jaar met een mede, zachte zeep dat PH neutraal is en een zachte borstel te reinigen. Schrob echter vooral niet op het materiaal, hierdoor kan de coating namelijk beschadigd raken. Na het schoonmaken laat je het zeil drogen in de buitenlucht, het mag absoluut niet met een föhn worden gedroogd. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je afdekzeil te laten reinigen door professionals.